Kontakta oss

E-post: info@upplandsmaleri.se

ROT-avdraget
50% billigare 100% enklare

Halva priset när du anlitar en målare

ROT-avdraget är en skattereduktion som halverar kostnaden för arbetet när du anlitar en professionell målare för att renovera eller förnya din bostadsrätt, ditt hus eller fritidshus. Skattereduktionen gäller från och med den 8 december 2008 och tillåter att du drar av 50% av kostnaden för arbetet, med ett maxbelopp på 50 000 kronor per år.

Fler i hushållet, större avdrag

Eftersom skattereduktionen är kopplad till individen och inte till fastigheten innebär detta att två delägare till ett småhus eller en bostadsrätt kan få skattereduktion med sammanlagt 100 000 kronor (2 X 50 000 kr) per år.

Så får du tillbaka pengarna

Precis som för hushållstjänster kommer skattelättnaden att kunna ges direkt vid köpet. Dessa regler träder i kraft den 1 juli 2009. Till dess gäller att du måste ansöka om skattereduktion hos Skatteverket för att därefter få skattereduktionen tillgodoräknad vid 2010 års taxering. Om du vill få pengarna snabbare finns möjlighet att begära jämkning av skatten hos Skatteverket.

Inget lägsta belopp

Den lägsta beloppsgränsningen för att kunna få skattelättnad försvinner. Det gör också den tidigare begränsningen att kunna anlita ett eget eller närstående företag.

regeringens hemsida kan du läsa frågor och svar om ROT-avdraget.